Cena od 200zł od osoby
ZUPY
Rosół
Zupa krem (brokułowa, cebulowa, dyniowa, z białych warzyw) z dopłatą 15 zł od osoby.
DANIA GŁÓWNE (2 opcje do wyboru / dodatkowe mięso dopłata 25 zł od osoby)
Pieczona karkówka w sosie borowikowym
Tradycyjny schabowy w złocistej panierce
Roladki ze szpinakiem i serem feta w sosie serowym
Devolay z serem i pieczarkami
Devolay z suszonymi pomidorami i serem mozzarella
Rumsztyk wieprzowy z cebulą
Pieczone kawałki kurczaka
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH (2 opcje do wyboru / każda dodatkowa odopłatna 12 zł od osoby)
Ziemniaki z koperkiem
Kluseczki
Frytki
BUKIET SURÓWEK (2 opcje do wyboru / każda dodatkowa odopłatna 12 zł od osoby)
✻
Surówka z czerwonych buraczków
Colesław
Surówka z białej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
MENU DLA DZIECI (do 12 roku życia 50% ceny)
Złociste kawałki kurczaka z frytkami i brokułem
ZIMNE PRZYSTAWKI
Patera pieczonych mięs i wędlin
Deska różnorodnych serów
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z pieczonym serem feta
Mini tartaletki
Roladki z tortilli
Śledzie po wiejsku
OPCJONALNE DANIE CIEPŁE (Dodatkowe 30 zł od osoby)
Staropolski żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Bigos podany ze świeżym pieczywem
Zupa a’la strogonow podana ze świeżymi bułeczkami
Barszcz czerwony z pasztecikami ( farsz mięsny lub z kapustą i grzybami)
NAPOJE
Kawa i herbata bez ograniczeń w formie bufetu
Sok jabłkowy/pomarańczowy oraz woda mineralna niegazowana 1 l na osobe
OPCJE DODATKOWE
Patera z owocami – 110 zł
Pucharki lodowe – 23 zł za sztukę
Ciasta domowej roboty (blaszka 150 zł)
Możliwość wniesienia tortu lub ciasta we własnym zakresie odpłatne dodatkowo 20 zł od sztuki.
przewidywany czas uroczystości
6h – obiad z przystawkami
Każda dodatkowa godzina odpłatna 150 zł.
W cenie jest zawarta dekoracja stołu, kwiaty oraz krzesło dziecka komunijnego zaakcentowane pokrowcem.
Cena 75 zł od osoby
ZUPy
Rosół
Zupa krem (brokułowa, cebulowa, dyniowa, z białych warzyw) z dopłatą 15 zł od osoby.
DANIA GŁÓWNE ( 1 opcja do wyboru / dodatkowe mięso odpłatne 25 zł od osoby)
Pieczona karkówka w sosie borowikowym
Tradycyjny schabowy w złocistej panierce
Roladki ze szpinakiem i serem feta w sosie serowym
Devolay z serem i pieczarkami
Devolay z suszonymi pomidorami i serem mozzarella
Pieczone kawałki kurczaka
Rumsztyk wieprzowy z cebulą
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH ( 1 opcja do wyboru / każda dodatkowa odpłatna 12 zł od osoby )
Ziemniaki z koperkiem
Frytki
BUKIET SURÓWEK ( 1 opcja do wyboru / każda dodatkowa odpłatna 12 zł od osoby )
Surówka z czerwonych buraczków
Colesław
Surówka z białej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
MENU DLA DZIECI (dzieci do 12 roku życia 50% ceny)
Złociste kawałki kurczaka z frytkami i brokułem
ZIMNE PRZYSTAWKI (5 opcji do wyboru za dopłatą 55 zł od osoby)
Patera pieczonych mięs i wędlin
Deska różnorodnych serów
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z pieczonym serem feta
Mini tartaletki
Roladki z tortilli
Śledzie po wiejsku
NAPOJE
Kawa i herbata bez ograniczeń
Sok jabłkowy/pomarańczowy 250 ml na osobę
Woda mineralna 250 ml na osobę
OPCJE DODATKOWE
Ciasto domowe (blaszka 150 zł)
Pucharki lodowe – 23 zł / szt.
Patera z owocami – 110 zł
Możliwość wniesienia tortu lub ciasta we własnym zakresie odpłatnie dodatkowo 15 zł od sztuki.
PRZEWIDYWANY CZAS UROCZYSTOŚCI
3h – obiad
5h – obiad z przystawkami
Każda dodatkowa godzina odpłatna 150 zł
Cena 90 zł od osoby
ZUPy
Rosół
Zupa krem (brokułowa, cebulowa, dyniowa, z białych warzyw) z dopłatą 15 zł od osoby.
DANIA GŁÓWNE (2 opcje do wyboru / dodatkowe mięso odpłatne 25 zł od osoby)
Pieczona karkówka w sosie borowikowym
Tradycyjny schabowy w złocistej panierce
Roladki ze szpinakiem i serem feta w sosie serowym
Devolay z serem i pieczarkami
Devolay z suszonymi pomidorami i serem mozzarella
Rumsztyk wieprzowy z cebulą
Pieczone kawałki kurczaka
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH (2 opcje do wyboru / każda dodatkowa odpłatna 12 zł od osoby)
Ziemniaki z koperkiem
Kluseczki
Frytki
BUKIET SURÓWEK ( 2 opcje do wyboru / każda dodatkowa odpłatna 12 zł od osoby)
Surówka z czerwonych buraczków
Colesław
Surówka z białej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
MENU DLA DZIECI (dzieci do 12 roku życia 50% ceny)
Złociste kawałki kurczaka z frytkami i brokułem
ZIMNE PRZYSTAWKI (5 opcji do wyboru za dopłatą 55 zł od osoby)
Deska różnorodnych serów
Patera pieczonych mięs i wędlin
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z pieczonym serem feta
Mini tartaletki
Roladki z tortilli
Śledzie po wiejsku
NAPOJE
Kawa i herbata bez ograniczeń
Sok jabłkowy/pomarańczowy 250 ml na osobę
Woda mineralna 250 ml na osobę
OPCJe dodatkowe
Ciasto domowe (blaszka 150 zł)
Pucharki lodowe – 23 zł / szt.
Patera z owocami – 110 zł
Możliwość wniesienia tortu lub ciasta we własnym zakresie odpłatnie dodatkowo 15 zł od sztuki.
PRZEWIDYWANY CZAS UROCZYSTOŚCI
3h – obiad
5h – obiad z przystawkami
Każda dodatkowa godzina odpłatna 150 zł
Menu 190 zł od osoby
Tradycyjne przywitanie chlebem i szampanem oraz toast z lampką szampana
zupa
Tradycyjny, pachnący lubczykiem rosół z makaronem
Obiad (2 opcje do wyboru)
Kotlet de voille z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami i serem mozzarella
Pieczona karkówka w aromatycznym sosie borowikowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Rumsztyk pieczony ze złocistą cebulką
Kotlet de voille z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami
Roladki ze szpinakiem w sosie serowym
Pieczone kawałki kurczaka
Dodatki (2 opcje do wyboru)
Ziemniaki z koperkiem
Kluseczki
Pieczone ziemniaczki
SURÓWKI (2 opcje do wyboru)
z białej kapusty
z czerwonych buraków
z czerwonej kapusty
z kiszonej kapusty
Colesław
Zimne przekąski (5 opcji do wyboru / podane ze świeżym pieczywem)
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Deska serów
Śledzie po wiejsku
Sałatka z kurczaka w sosie musztardowo – miodowym
Jajka w sosie tatarskim
Mini tartaletki z różnorodnymi nadzieniami
Sałatka z pieczonym serem feta
Ciepły posiłek (2 opcje do wyboru)
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub z kapustą i grzybami
Zupa gulaszowa a la strogonow podana z gorącymi bułeczkami
Chłopski garnek
Bigos staropolski
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem na wędzonce
Pieczone udko z kurczaka podane z frytkami i grillowanymi warzywami
stół kawowo-herbaciany
Teabox z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki – bez ograniczeń
Dekoracje
Białe obrusy, serwetki w kolorze ecru, świeże margerytki.
opcje dodatkowo płatne
Opłata korkowa – 15 zł / osoba
Pokrowce na krzesła – 20 zł / osoba
Stół wiejski – 1500 zł
obsługa
W CENĘ MENU WLICZONY JEST PODATEK VAT, OBSŁUGA KELNERSKA, OPŁATA ZAIKS ZA PUBLICZNE ODTWARZANIE MUZYKI, WYNAJEM SALI PRZEZ 10 GODZIN (KAŻDA DODATKOWA GODZINA W CENIE 150 ZŁ).
Menu 230zł od osoby
Tradycyjne przywitanie chlebem i szampanem oraz toast z lampką szampana
zupa
Tradycyjny, pachnący lubczykiem rosół z makaronem
Obiad (3 opcje do wyboru)
Kotlet de voille z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami i serem mozzarella
Pieczona karkówka w aromatycznym sosie borowikowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Rumsztyk pieczony ze złocistą cebulką
Kotlet de voille z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami
Roladki ze szpinakiem w sosie serowym
Pieczone kawałki kurczaka
Dodatki (3 opcje do wyboru)
Ziemniaki z koperkiem
Kluski śląskie z masłem
Pieczone ziemniaczki
SURÓWKI (3 opcje do wyboru)
z białej kapusty
z czerwonych buraków
z czerwonej kapusty
z kiszonej kapusty
Colesław
Zimne przekąski (5 opcji do wyboru / podane ze świeżym pieczywem)
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Deska serów
Śledzie po wiejsku
Sałatka z kurczaka w sosie musztardowo – miodowym
Jajka w sosie tatarskim
Mini tartaletki z różnorodnymi nadzieniami
Sałatka z pieczonym serem feta
Ciepły posiłek (3 opcje do wyboru)
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub z kapustą i grzybami
Zupa gulaszowa a la strogonow podana z gorącymi bułeczkami
Chłopski garnek
Bigos staropolski
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem na wędzonce
Pieczone udko z kurczaka podane z frytkami i grillowanymi warzywami
stół kawowo-herbaciany
Teabox z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki – bez ograniczeń
Dekoracje
Białe obrusy, serwetki w kolorze ecru, świeże margerytki.
opcje dodatkowo płatne
Opłata korkowa – 15 zł / osoba
Pokrowce na krzesła – 20 zł / osoba
Stół wiejski – 1500 zł
obsługa
W CENĘ MENU WLICZONY JEST PODATEK VAT, OBSŁUGA KELNERSKA, OPŁATA ZAIKS ZA PUBLICZNE ODTWARZANIE MUZYKI, WYNAJEM SALI PRZEZ 10 GODZIN (KAŻDA DODATKOWA GODZINA W CENIE 150 ZŁ).
Menu 270 zł od osoby
Tradycyjne przywitanie chlebem i szampanem oraz toast z lampką szampana
zupa
Tradycyjny, pachnący lubczykiem rosół z makaronem
Obiad (3 opcje do wyboru)
Kotlet de voille z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami i serem mozzarella
Pieczona karkówka w aromatycznym sosie borowikowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Rumsztyk pieczony ze złocistą cebulką
Kotlet de voille z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami
Roladki ze szpinakiem w sosie serowym
Pieczone kawałki kurczaka
Dodatki (3 opcje do wyboru)
Ziemniaki z koperkiem
Kluski śląskie z masłem
Pieczone ziemniaczki
SURÓWKI (3 opcje do wyboru)
z białej kapusty
z czerwonych buraków
z czerwonej kapusty
z kiszonej kapusty
Colesław
Deser
Pucharki lodowe, patery z owocami na stole.
Zimne przekąski (5 opcji do wyboru / podane ze świeżym pieczywem)
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Deska serów
Śledzie po wiejsku
Sałatka z kurczaka w sosie musztardowo – miodowym
Jajka w sosie tatarskim
Mini tartaletki z różnorodnymi nadzieniami
Sałatka z pieczonym serem feta
Ciepły posiłek (3 opcje do wyboru)
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub z kapustą i grzybami
Zupa gulaszowa a la strogonow podana z gorącymi bułeczkami
Chłopski garnek
Bigos staropolski
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem na wędzonce
Pieczone udko z kurczaka podane z frytkami i grillowanymi warzywami
stół kawowo-herbaciany
Teabox z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki – bez ograniczeń
Dekoracje
Białe obrusy, serwetki w kolorze ecru, świeże margerytki.
opcje dodatkowo płatne
Opłata korkowa – 15 zł / osoba
Stół wiejski – 1500 zł
obsługa
W CENĘ MENU WLICZONY JEST PODATEK VAT, OBSŁUGA KELNERSKA, OPŁATA ZAIKS ZA PUBLICZNE ODTWARZANIE MUZYKI, WYNAJEM SALI PRZEZ 10 GODZIN (KAŻDA DODATKOWA GODZINA W CENIE 150 ZŁ).
Menu 110 zł od osoby / Opcja 1
zupa
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą i grzybami
Danie główne (1 opcja do wyboru)
Grillowane polędwiczki w sosie borowikowym podane z gnocchi i surówką z czerwonej kapusty
Dorsz w złocistej panierce z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty
BUFET ZIMNY (dodatkowo płane 60 zł od osoby)
Sałatka śledziowa
Patera pieczonych mięs i wędlin
Deska serów z dodatkiem żurawiny
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Świeże pieczywo
Bufet kawowy
Kompot z suszonych owoców, kawa i herbata –
bez ograniczeń w formie bufetu
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana
– 250ml / osobę
Wigilijne ciasto
Menu 145zł od osoby / Opcja 2
zupa (1 opcja do wyboru)
Krem z borowików z groszkami ptysiowymi
Krem cebulowy z dodatkiem grzanek serowych
GORĄCY BUFET (dania podawane na półmiskach)
Grillowane polędwiczki w sosie borowikowym podane z gnocchi i surówką z czerwonej kapusty
Wigilijna kapusta z grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pieczarki faszerowane
Pieczone ziemniaczki
Deser
Sernik w polewie czekoladowej
Bufet kawowy
Kompot z suszonych owoców, kawa i herbata –
bez ograniczeń w formie bufetu
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana
– 250ml / osobę
Wigilijne ciasto
Menu 120 zł od osoby / opcja 3
zupa (1 opcja do wyboru)
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą i grzybami
Zupa grzybowa z łazankami
Danie główne (1 opcja do wyboru)
Pstrąg wędzony podany z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami z masłem rozmarynowym
Dorsz w sosie śmietanowo – kaparowym podany z purre ziemniaczanym i brokułem
BUFET ZIMNY (dodatkowo płane 70 zł od osoby)
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Patera pieczonych mięs i wędlin
Tartaletki z wędzonym łososiem
Ryba po grecku
Sałatka śledziowa
Świeże pieczywo
Bufet kawowy
Kompot z suszonych owoców, kawa i herbata –
bez ograniczeń w formie bufetu
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana
– 250ml / osobę
Wigilijne ciasto